slide1.jpg slide2.jpg slide3.jpg

Algemeen

Hockeyen bij MHC Epe is superleuk! Bekijk het filmpje van ons promotieteam.

Leeftijdsindeling (richtlijn) - van jong naar ouder
- Jeugd van 4 en 5 jaar: Funkey hockey. Bij MHC Epe kun je al vanaf je vierde jaar hockeyen. Tijdens deze speciale Funkey hockeytrainingen staan spel en beweging centraal, geheel aangepast op jouw leeftijd. Het doel van deze trainingen is om jongste kinderen op een speelse en ongedwongen manier kennis te laten maken met de hockeysport. De trainingen worden 1x per week op zaterdagochtend om 10:00 uur gegeven.
- Jeugd van 6 en 7 jaar: F jeugd. Je traint één keer per week en je gaat op zaterdag wedstrijdjes spelen. De F-teams spelen met 3 tegen 3, op een kwart veld.
- Jeugd van 8 en 9 jaar: E jeugd. Je traint twee keer per week en op zaterdag speel je een wedstrijd. De E6-teams spelen in 6-tallen op een kwart veld. De E8-teams spelen met 8-tallen op een half veld.
- Junioren van 10 en 11 jaar: D junioren. Vanaf je tiende jaar ben je junior en speel je met je elftal wedstrijden op een heel veld. Je speelt dan met een vaste keeper en vaak ook al met een vaste veldopstelling.
- Junioren van 12 en 13 jaar: C jeugd
- Junioren van 14 en 15 jaar: B jeugd
- Junioren van 16 en 17 jaar: A jeugd
- Volwassenen van 18 jaar en ouder: senioren. Deze teams trainen 2 keer per week en spelen iedere zondag een wedstrijd.
- Veteranen heren (35 jaar en ouder) en veteranen dames (30 jaar en ouder). Voor dames en heren die lekker in beweging willen zijn en waarbij sportiviteit en gezelligheid voorop staat. Zij trainen 1x per week en kunnen ook aan wedstrijden meedoen.

Keepers
Vanaf de E jeugd speel je wedstrijden met een keeper. De uitrusting voorde keepers worden door de club ter beschikking gesteld. Daarnaast zijn er voor de keepers ook specifieke trainingen.

Zaalhockey
In de wintermaanden wordt er vanaf de E-elftallen gehockeyd in de zaal. Bij zaalhockey zijn er andere spelregels, het team bestaat uit minder spelers en er wordt gebruik gemaakt van zijbalken. Hierdoor is zaalhockey sneller en dynamischer. Het vraagt om meer behendigheid met stick en bal. Kinderen die gedurende de wintermaanden doortrainen in de zaal gaan technisch gezien vaak met sprongen vooruit.

Trimhockey
Trimhockey is met name bestemd voor volwassenen die wel graag willen hockeyen maar niet (meer) actief wedstrijden willen of kunnen spelen. Je kunt dan een avond in de week meetrainen met de veteranen om je conditie op peil te houden. Onder leiding van een professionele trainer. Doorstromen naar een senioren- of veteranen/veterinnen team is natuurlijk altijd mogelijk.

Werkzaamheden bij de club - vrijwilligers
Een club kan niet bestaan zonder de vrijwillige inzet van de leden zelf en de ouders van jeugdspelers. Van alle leden verwachten wij dat er werkzaamheden worden gedaan voor de club. Sommige van deze werkzaamheden zijn verplicht en gelden voor de leden zelf en bij de (jongste) jeugd ook voor hun ouders. Denk hierbij aan rijden van en naar uitwedstrijden, bardiensten, klussen, coachen van teams of lid van een commissie. Maar ook spelbegeleiding Jongste Jeugd door ouders, het behalen van scheidsrechtersdiploma voor de junioren en fluiten van wedstrijden horen hier bij. MHC Epe is een gezellige club, die alleen kan blijven bestaan als iedereen mee helpt. Met betrokken ouders en leden maken wij de vereniging groeiend en gezellig.

Evenementen
Naast de wedstrijden en de trainingen organiseert MHC Epe ook andere evenementen voor haar leden. Helaas is door corona alles tot nader orde afgelast.

Contributie
De contributie van MHC Epe is vergelijkbaar met de andere sportclubs in Epe. De hoogte van de contributie voor een seizoen is afhankelijk van je leeftijd.

Mixed Hockey Club Epe
Mixed Hockey Club Epe is opgericht in 1942. MHC Epe is een gezellige, sfeervolle en toch ambitieuze hockeyclub met twee kunstgrasvelden. De vereniging telt meerdere jeugd-, junioren- en seniorenteams. Vanaf 4 jaar kun je al meedoen met funkey hockey. In de wintermaanden spelen de teams vanaf E-jeugd ook zaalhockey. MHC Epe heeft daarnaast veteranen/veterinnen hockey (incl. wedstrijden) of trimhockey (alleen trainen).

Meer weten?
Kom gerust eens langs om een balletje te slaan. Je mag drie keer gratis meedoen. Daarna beslis je of je lid wordt. Meer informatie over aanmelden en opzeggen als lid lees je op deze pagina.


Onze contactgegevens zijn:
MHC Epe, Mixed Hockey Club Epe
Wachtelenbergweg 13
8162 XC Epe
[email protected]