slide1.jpg slide2.jpg slide3.jpg
Bestuur Jun
29

De bardiensten veranderen vanaf nieuw seizoen 2022-2023

Nieuws afbeelding De bardiensten zorgen nogal voor commotie binnen de club. Het gevolg? Een soms onvolledige of zelfs geheel onbezette bar. Dit betekende in sommige gevallen dat er niemand een kopje koffie kon schenken voor de uitspelende gastteams. Vervelend, maar er is ook begrip voor de andere kant van de medaille. Daarom gaan we het anders doen! 

Tijdens de Buitengewone Algemene Leden Vergadering op 24 mei jl. hebben we gebrainstormd hoe we de barbezetting vanaf het volgende seizoen beter kunnen invullen. Lees snel verder hoe! 

De bardiensten nieuwe stijl
In het nieuwe seizoen (2022-2023) blijven de ouders van de jeugdleden op de zaterdagen de barbezetting verzorgen. Het enige verschil met voorgaande seizoenen, is dat de bardiensten niet meer worden toegewezen aan individuele ouders, maar aan complete teams. Elke zaterdag is dus een ander team verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de bar. Wie wanneer een dienst draait, wordt volledig bepaald door de ouders van dat team zelf. 

Barcoördinatoren en barhoofd
Het kan zijn dat een team, of de coach van het team, het lastig vindt om ouders in te delen. Daarom is tijdens de B-ALV voorgesteld om één of twee barcoördinatoren aan te stellen. Daarnaast werd voorgesteld om in ieder team één ouder als barhoofd aan te wijzen, die zich de ins-and-outs van de bar eigen maakt. 

Taken op een rij
De barcoördinatoren houden zich met name bezig met:
- overleg met barhoofden en coach(es) over indeling barbezetting
- organiseren van instructiemoment(en) voor barhoofden
- bardiensten evalueren met barhoofden.

Het barhoofd houdt zich bezig met:
- ondersteunen bij indeling barbezetting 
- openen en sluiten clubhuis op toegewezen zaterdagen 
- bardienst uitleggen aan ouders van eerste barshift (na de eerste instructie geven ouders de instructie onderling door gedurende de dag).

We gaan ervoor!
Elk individueel team is op de toegewezen zaterdagen dus geheel verantwoordelijk voor de bar. Hoe de dienstverdeling is ingevuld, welke ouders wanneer en hoelang een dienst draaien, bepaalt het team en de coach(es). Wij als club overhandigen letterlijk en figuurlijk de sleutel van het clubhuis. Hopelijk hoeven we met deze nieuwe opzet van de bardiensten geen ‘nee’ meer te verkopen, en kunnen we onze gasten weer als vanouds in de watten leggen. 

Samen gaan we ervoor!

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws