slide1.jpg slide2.jpg slide3.jpg
Algemeen Apr
10

Even voorstellen; de nieuwe commissie medische zaken

Nieuws afbeelding

Even voorstellen; de nieuwe commissie medische zaken

Het team vrijwilligers bij MHC Epe breidt zich verder uit. Enthousiaste ouders en leden die de club een warm hart toedragen, zetten hun expertise in om MHC in Epe weer op de kaart te zetten. Zo heeft Justine Schuring sinds enige tijd de vacature voor de commissie medische zaken ingevuld.

 

Even voorstellen

Justine Schuring, getrouwd met Erik-Jan Schuring en waarmee ze samen twee kinderen, Jolijn en Jorn, heeft is sinds 2023 actief betrokken bij de club. "Onze dochter Jolijn is sinds de zomer van 2023 lid geworden en speelt nu bij de MO10-1. Daardoor zijn wij natuurlijk ook betrokken geraakt bij de club en komen graag even kijken bij de trainingen of wedstrijden. We hebben zelf nooit gehockeyd (wisten amper wat het spel inhoudt en wat de regels zijn) dus voor ons was het vrij nieuw, maar we zijn erg enthousiast over de gezellige, sportieve sfeer die is op de club.Justine is werkzaam als fysiotherapeut en daarnaast heeft ze ik haar eigen interieuradviesbureau."Ook sport ik graag, ik hou van hardlopen en fitness en we gaan graag op wintersport.

 

De vacature voor commissie medische zaken sprak Justine aan omdat dat "past" bij haar werk als fysiotherapeut."Op deze manier hoop ik ook inhoudelijk een goede bijdrage te kunnen geven aan de club. Zowel achter de schermen maar misschien ook wel actief voor leden bij bijvoorbeeld blessures (preventie). Een club als MHC-Epe heeft naar mijn idee de inzet van vrijwilligers nodig. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de club een goed lopend, sportief en gezellig bestaan heeft. Zodat de leden en vrijwilligers het naar hun zin hebben en lekker sportief bezig kunnen zijn.”

 

Wat doet de commissie medische zaken?
De commissie medische zaken is o.a. verantwoordelijk voor het aanwezig zijn van goed gevulde ehbo-koffers, het maken van protocollen bij calamiteiten/ongevallen waarbij hulpdiensten moeten worden ingeschakeld etc."Ik verwacht dat er in de toekomst nog wel meer taken komen die passen bij de "medische commissie", bijvoorbeeld actiever inzetten op behandeling bij blessures of preventie hiervan. Hier komt natuurlijk mijn werk als fysiotherapeut ook naar voren.Ik kan mijn expertise als fysiotherapeut volledig kwijt in deze vrijwilligerstaak en dat vind ik erg fijn. Op deze manier heb ik het idee dat ik écht iets bijdragen aan de club.”

"Ik hoop ervoor te kunnen zorgen dat alles sporters met veel plezier hun sport kunnen uitvoeren. Dat betekent ook dat er goed en snel gehandeld kan worden bij kleine of grote blessures. Zo moeten de pleisters in deehbo-koffer voorradig zijn, maar zou ik iemand ook kunnen begeleiden in een revalidatie traject na een grotere blessure zodat iemand weer zo snel mogelijk op een verantwoorde manier mee kan hockeyen!”

Wist je dat?
Onze verbandtrommel 2x per jaar wordt nagekeken en bijgevuld door Service Apotheek Epe van Olga van Vemde? Daardoor kunnen alle spelers van MHC Epe het hele jaar door voorzien worden van alle benodigde verbanden, pleisters en benodigdheden. Als MHC Epe zijn we hier enorm blij mee en dankbaar voor. Is er voor die tijd iets op, laat het ons weten! Dan wordt het weer aangevuld.

Ook vrijwilliger worden?

Lijkt het jou leuk om net als Justine je steentje bij te dragen aan de groei van onze vereniging? Geef je dan op als vrijwilliger via [email protected]. Misschien heb je wel een hobby of ben je werkzaam in een bepaald vakgebied, waarmee je de club enorm zou kunnen helpen. Wil je wel helpen maar heb je geen idee wat je zou kunnen doen? We komen graag met je in gesprek om te kijken wat er mogelijk is.